Social Icons

twitter facebook linkedin rss feed email

'1 Click This Ads Can Generate Our Income'

Advertisement

Advertisement

Monday, February 3, 2014

RM35 BAUCAR BANTUAN RAKYAT MISKIN BANDAR

RM35 Sehari Bantu Miskin Tegar BandarIndividu berpendapatan bawah RM3,000 di kawasan bandar, layak mendapat bantuan RM35 sehari menerusi program Baucar Kerja yang diselia oleh Kementerian Sumber Manusia.

Program perintis yang akan dilancarkan April 2014 ini, akan menyaksikan pembabitan 100 peserta yang tergolong di bawah tahap miskin bandar. 

Sementara menanti April 2014, apakata kita layari dahulu sesawang :

>>Kementerian Sumber Manusia<<
Portal rasmi Kementerian Sumber Manusia.

>>Jobs Malaysia<<
JobsMalaysia.gov.my menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran, atau apa jua keadaan.  Syarat layak "Program Baucar Bantuan Kerja 2014"
 • Individu berpendapatan bawah RM3,000
 • Menetap dikawasan bandar.
 • Golongan terpinggir seperti bekas banduan, bekas penagih dadah, warga emas, golongan kurang upaya, orang asli dan 
 • Golongan tidak bekerja.
 • Golongan miskin yang tersenarai dibawah pangkalan data keluarga miskin menerusi laman e-kasih.
 1. Program Baucar Kerja RM35 sehari ini menyasarkan golongan bekerja di kawasan bandar yang berpendapatan kurang daripada RM3,000, dan individu yang tidak bekerja. 
 1. Bantuan Baucar Kerja RM35 Sehari tambahan tersebut dijangka dapat membantu golongan ini dalam menghadapi peningkatan kos sara hidup. 
 1. Bantuan Baucar Kerja RM35 Sehari boleh dituntut setiap hari atau pun pada setiap hujung bulan, bergantung kepada keperluan individu tersebut. 
 1. Yang berminat untuk daftar permohonan bantuan baucar kerja RM35 sehari ini harus mendapatkan pekerjaan sambilan bagi melayakkan mereka mendapat bantuan tersebut. 
 1. Golongan terpinggir seperti bekas banduan, bekas penagih dadah, warga emas, golongan kurang upaya, Orang Asli dan pelajar keciciran turut akan diberikan pertimbangan untuk kelulusan. 
 1. Individu yang layak akan dihubungi secara terus.

Pendaftaran Borang E-Kasih Online Malaysia  
Permohonan E-Kasih online merupakan bantuan untuk tolong keluarga miskin dan basmi kemiskinan tegar dinegara ini.

E-Kasih merupakan Bank Data Kemiskinan Nasional yang mengandungi maklumat mengenai kemiskinan bermula dari profil individu, program/bantuan yang diterima oleh Ketua Isi Rumah (KIR) dan Ahli Isi Rumah (AIR) daripada agensi pemberi bantuan sehinggalah kepada permohonan bantuan dan pemantauan keberkesanan program/bantuan yang diterima.

0 comments:

Post a Comment