Social Icons

twitter facebook linkedin rss feed email

'1 Click This Ads Can Generate Our Income'

Advertisement

Advertisement

Thursday, November 28, 2013

SINDIKET PENIPUAN RUMAH SEWA SEMAKIN SERIUS.

Berhati-hati dengan sebarang SCAM dan PENIPUAN Rumah Sewa Malaysia. Kerna terdapatnya petualang NAJIS yang mahu mengambil duit anda dengan cara menipu. Berikut adalah ADUAN dari Pencari Sewa: 


MANGSA:
Salam admin,
Ingin saya berkonsi bersama baru2 ni saya ada iklankan mencari rumah sewa di rumah sewa malaysia. Saya telah dihubungi oleh seseorang yang tidak dikenali. Dia memberi rumah untuk disewa complete details dan harga beserta dgn acct no. Saya rasa ini adalah satu penipuan. Saya tidak membayar apa2 sebaliknya saya pergi survey dahulu alamat rumah yang diberi utk di sewa. Ternyata rumah itu tidak ada dan alamat itu tidak benar. Berhati - hati pada yang diluar sana terutama mereka yang desperate mencari rumah seperti saya.

ADMIN: Penipu tu ada FB ID tak?
 
MANGSA: ID Fb tu tak ada. Dia sms saya. Kebetulan masa tu saya iklan dan saya ada letak phone no saya. Berikut adalah detail no.phone org tersebut 017-946xxxx. konon namanya "Kak Za". Bila saya layan dia bagi no acct. zaxxxx yahya dari xxxxx network solution homestay. Acct no. Maybank 51428060xxxx and CIMB 1463000xxxxx. Penipu tu pandai berdrama. Thanks "RSM" for your respond.


KOMENTAR DARI PENGGUNA RUMAH SEWA MALAYSIA

Rayyan Hafiz : Saya pun nyaris jd mangsa. Modus operandi hampir sama.. siap bg pic rumah n google map.. mujurlah ada bantuan info dr rakan setempat..

Mohd Faizal Ibrahim : Sama saya juga hampir ditipu oleh scam nie.

Fieza Abdull : Oh yes, ade tu siap call saya for confirmation itu adelah saya atau org lain sbb ,, die mintk deposit n suruh penyewa bank in , tpi pelik padahal saya yg owner .. Mengaku jadi fieza ,, pakai nombor lain.
 
Maz Dea Lova : sy penah kena, dia paksa byr booking konon nak LOCK utk saya. nasib baik rm100 jek hmm
 
Maz Dea Lova : Kalau nak banding org lain yg kena sampai ribu2... Org tu guna nama zatamah/mazlinda/nama perempuan yg kononnya bekeja sbg pharmasist UPM/UKM. Selalu guna pakai no acc bank atas nama company yg ada perkataan Homestay/win win/solution/network. Hati2 ye dah ramai yg terkono ngan mangkok tingkat tu. 

Artikel aduan di : RUMAH SEWA MALAYSIA

0 comments:

Post a Comment