Social Icons

twitter facebook linkedin rss feed email

'1 Click This Ads Can Generate Our Income'

Advertisement

Advertisement

Monday, December 16, 2013

BLOGGER MALAYSIA KINI MEMILIH ICHOOSE.MY www.ichoose.my

Anda sudah memiliki blog atau belum menghasilkan blog, kini blogger hanya perlu mendapatkan alamat internet (Domain Name), bagaimana caranya?

Jika dahulu kita mendapatkan domain seperti (.com / .net / .org) dan perkara yang terjadi apabila blogger mendaftar dan nama tersebut telah di daftarkan. Ini menyebabkan blogger tertanya-tanya bilakah kita akan mempunyai platform sendiri untuk pendaftaran tanpa melalui orang tengah.

Kini dengan adanya MYNIC sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dikawal oleh Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Ia telah membangunkan sistem platform yang dihasil reka oleh jurutera-jurutera MYNIC bagi mempermudahkan pendaftaran domain (alamat internet). 

 www.mynic.net
Anjakan paradigma jurutera-jurutera MYNIC Malaysia ini telah berjaya menghasilkan platform buatan Malaysia untuk rakyat Malaysia.

Pada awalnya, platform tersebut hanya boleh melakukan carian penama alamat internet (WHOIS) di portal MYNIC. Pada tahun ini mereka telah menghasilkan portal yang boleh mendaftarkan alamat internet dikenali sebagai ichoose.my

Ichoose.my membolehkan blogger mendaftar nama yang belum didaftarkan, rebutlah peluang ini yang hanya datang sekali seumur hidup.

Sebagai contoh, Pilihan nama domain internet MESTI unik contohnya (Alza.my) yang dikhususkan kepada pengguna peminat kereta berjenama Alza. Alamat internet blogger mudah untuk diingati di kotak fikiran pengguna internet.

Ichoose.my telah mengadakan promosi belian nama internet (Domain) sehingga 31 December 2013, berikut adalah senarai harga promosi dengan hanya RM50 pendaftaran sehingga 2 tahun. Bagi mempermudahkan pembayaran, blogger boleh membayar pendaftaran melalui dalam talian. Semudah A, B, C dan D. 

Pendaftaran Alamat Internet: www.ichoose.my
Platform MYNIC: www.mynic.net
Facebook MYNIC: www.facebook.com/mynicberhad

 www.ichoose.my
“JADIKAN ALAMAT INTERNET SEBAHAGIAN DARI HIDUP ANDA”

KINI BLOGGER MALAYSIA MEMILIH ICHOOSE.MY

TAHNIAH MYNIC!!

 
[I'm at the largest blogger gathering in Malaysia]
Founder www.rumahsewa.my | Co-founder www.Alza.my | Founder www.11.com.my

0 comments:

Post a Comment